Aktiviteter og medlemsfordeler

Offerspill ønsker å være en inkluderende klubb med et relevant tilbud for alle - fra hobbyspiller på nett, til stormestre (og verdensmestre!) og for medlemmer i hele landet. Derfor har klubben et variert tilbud som vi håper vil gjøre deg til en bedre sjakkspiller og som samtidig er underholdende.

Under kan du lese mer om klubbens aktiviteter og medlemsfordeler.

Medlemsfordeler:

  • Norges billigste sjakklubb! Det koster kun 572,- i året å være medlem (50% rabatt for nye medlemmer i NSF og Juniorer under 20 år). Vi ønsker alle velkommen, og vil ikke at økonomi skal være et hinder.
  • Norsk Sjakkblad i posten 3 ganger årlig.
  • Medlemskap i Norges Sjakkforbund og FIDE (Det internasjonale sjakkforbundet). Dette gir tilgang på alle åpne turneringer i Norge og i utlandet, og du kan opparbeide deg Fide-rating (offisiell sjakkrating).
  • Tilgang på alle våre aktiviteter. Ta en titt under for mer!

Aktiviteter på nett:

Offerspill Chess Leauge:

Liga med 3 ukentlige turneringer. Hver turnering gir poeng i form av deltagelse og seiere, og det beregnes et sammendrag fra turneringene som utgjør en sesong. Nåværende sesong spilles ut mars. Ligaen premieres basert på sammendraget for U1500, U2000 og “alle”.

Turneringene spilles fast på følgende tidspunkt:

  • Mandager 20-21, Bullet (1+0)
  • Onsdager 19-21, Blitz (3+2)
  • Lørdager 14-16, Blitz, Fischersjakk (3+2)

OBS! Plutselig kan du finne deg spillende mot verdensmesteren i Ligaen. I så fall: pust ut og prøv deg på litt offerspill!
Såfremt du er medlem kan du melde deg inn i Lichess-Teamet her (husk å legge ved navn): https://lichess.org/team/offerspill-sjakklubb
Turneringene blir lagt ut ukentlig på forsiden på hjemmesiden.

Streaming:

Offerspill har en egen streaming-kanal på Twitch hvor vi ukentlig streamer spilling av turneringer, kommentering av partier og/eller undervisning. Hvis du følger oss på Twitch vil du få beskjed hver gang vi gå live. Konkrete tidspunkt, hvem som streamer og tema vil komme i en oversikt snart. Vi streamer hovedsakelig på norsk.  

YouTube:

Offerspill har også en egen YouTube-kanal hvor vi legger ut streams og interessante foredrag vi har i klubben. Spesielt kan vi trekke fram foredraget fra november med Magnus Carlsen sin sekundant Peter Heine Nielsen: https://www.youtube.com/watch?v=qjJ-V1Dc79A

Sosiale Medier:

Vi oppdaterer våre sosiale medier fortløpende med nyheter, informasjon og tidvis kuriositeter.
Følg oss derfor gjerne på Facebook, Twitter og Instagram. Vi har også en intern Facebook-gruppe som er forbeholdt medlemmer.

OfferPodden:

Kommer

Aktiviteter "over the board":

Klubbkvelder:

Vi har klubbkvelder i våre lokaler, Pilestredet 10, 0180 Oslo, på tirsdager fra 18.00-21.30. Det er bare å møte opp på disse kveldene, og vi varierer tilbudet. Blant annet har vi hatt lynsjakkturneringer, hurtigsjakkturneringer, undervisning, foredrag m.m.
Sjekk ut terminlisten for mer informasjon.

Seriesjakk:

Seriesjakken er er divisjonssystem hvor man spiller i lag på vegne av sin klubb, og møter andre lokale sjakklubber. Det er ulike systemer rundt om i landet, men på Østlandet er det 4 divisjoner hvor man kan rykke opp/ned. Utenom 1. Divisjon har hvert lag 4 spillere som settes opp etter antatt spillestyrke.

Offerspill har i sesongen 2019/2020 hatt totalt seks lag med i Østlandsserien, ett lag i Vestlandsserien Sør (Rogaland) og ett lag i Midtnorgeserien (Trøndelag).
Sesongen varer fra november til april.

Åpne turneringer:

I januar arrangerte Offerspill sin første åpne helgeturnering - Offerspill Grand Prix. Turneringen var en stor suksess, og er noe vi ønsker å gjenta kvartalsvis. Informasjon om andre turneringer blir lagt ut fortløpende.

Sjekk også ut hvilke turneringer som arrangeres rundt om i Norge her: https://www.sjakk.no/nsf/terminliste/

Kvinnesatsing:

Kommer

Talentprogram og støtteordning:

På nyåret lanserte vi vår nye satsing på sjakktalenter, nemlig TalentOffer. Dette er en gruppe sterke spillere som ønsker å satse på sjakk og som vil bli støttet at klubben. Disse spillerne får du garantert sett fremover, f.eks. i klubben eller på stream!